Skip to main content

For at en kanin skal få delta på utstilling må den ha et øremerke i venstre øret, den må også innmeldes innen oppgitt påmeldingsfrist. Du kan lese mer om påmelding av kanin til utstilling under siden påmelding.

Det finnes hovedsakelig to måter å arrangere en utstilling på. Den vanligste varianten er at man innleverer dyr på fredagen, bedømmingen skjer på lørdag, også premieutdeling på søndag. Varer utstillingen en hel helg så sitter kaninene i utstillingsbur. Du får tildelt et burnummer til hver kanin når du melder på til utstillingen, og i dette buret skal kaninen plasseres på fredagen.

Den andre varianten å arrangere utstilling på er en kasseutstilling, denne typen utstilling varer som oftest bare en dag. Innlevering, bedømming og premieutdeling skjer i løpet av en dag. Her blir det ikke satt opp utstillingsbur til kaninene, men de sitter i reisekassene sine.

Kaninrasene deles inn i seks grupper: kjemperaser, store raser, raser med avvikende pelsstruktur, mellomstore raser, små raser og dvergraser. Belgisk kjempe er den største rasen, imens hermelin er en av de minste rasene. Til sammen er det 58 forskjellige kaninraser, og de fleste av disse finnes i flere tegninger og fargevarianter.